AMAZONES AL PARC, VINE A CONÈIXER-LES!

En motiu del Dia mundial de la Mare Terra, del passat 22 d’Abril, volem presentar-vos els nous inquilins del parc. I és que aquest mateix mes ens van cedir set exemplars joves d’amazones, un grup de psitàcides d’entre 1 i 2 anys d’edat.

Amazones a Parc Samà

Les espècies cedides per a la seva cura i conservació les podreu trobar a la zona de pícnic del parc i podreu veure diferents tipus, una amazona de clatell groga, Amazonas Auropalliata, dues amazones de cap groc, Amazona Oratrix y quatre amazones d’ala groga, Aestiva Xanthopteryx. Són originàries de les selves de Mèxic, d’Amèrica Central i del Sud i són d’un color verd viu, amb un gruix bec i s’alimenten a base de llavors, baies, fruits secs i fruites.

 

Les aus abans del seu trasllat van ser sotmeses a un control veterinari que garanteix la seva entrada amb un bon estat de salut i un cop aquí al Parc Samà, garantim que les instal·lacions, exclusives per a elles, són les adequades per promoure i afavorir el seu benestar tractant de satisfer les seves necessitats biològiques.

 

Hem volgut posar un granet de sorra a aquest dia tan especial i fer de la terra un món més sostenible ajudant a recuperar aquesta espècie i és que són espècies molt amenaçades a la natura per causa de la desforestació i la captura il·legal d’individus joves per seu comerç. Algunes com la A.Auropilalliata o l’A.Oratrix es troben en un estat de conservació vulnerable o en perill respectivament, segons l’avaluació de la Llista Vermella d’Espècies Amenaçades de la UICN.

És per aquest motiu que aquestes espècies estan incloses en el Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre, més conegut com a Conveni CITES que busca preservar la conservació de les espècies amenaçades de fauna i flora silvestres mitjançant el control del seu comerç , encara que són espècies nascudes i criades en captivitat a través d’un criador acreditat pel S.O.I.V.R.E, autoritat administrativa per a la correcta aplicació del CITES.

Així que ja saps, prepara la teva visita i vine a veure les nostres noves companyes d’aventures i forma part de la seva conservació i evolució!

Categories Sense categoria