Com cuidem dels nostres arbres: Sanejament i reforestació en Parc Samà

Más de 1.600 arbres habiten en les 14 hectàrees de Parc Samà. Durant els últims anys, hem dut a terme diversos plans de sanejament i s’han plantat més de 600 arbres i arbustos per a retornar a aquest parc la seva exuberància botànica.

Recentment hem realitzat labors de poda i sanejament dels arbres de l’avinguda, els plataners.

Arbres monumentals

Comptem amb set arbres monumentals declarats per la Generalitat de Catalunya entre els quals es troben grans exemplars de xiprer mediterrani (Cupressus sempervirens), cedre atlàntic (Cedrus atlantica) o roures (Quercus robur). Les seves grans dimensions impressionen al visitant i la seva ombra ens apaivaga a l’estiu.

Sens dubte, dels més imponents és el cedre dels pantans (Taxodium distichum), les arrels dels quals viuen dins del llac i les fulles del qual canvien de color al llarg de l’any.

Compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Sabies que la vegetación de Parc Samà és capaç de “segrestar” 12.000 tones de diòxid de carboni (CO₂) a l’any? La vegetació contribueix a reduir la concentració dels gasos d’efecte d’hivernacle de l’atmosfera. En concret, la captura de CO₂ que es duu a terme en Parc Samà contribueix a reduir aquesta concentració de gasos d’efecte d’hivernacle i, per tant, a mitigar el canvi climàtic.

Acción 13×13 para reforestar el Bosque Romántico

Enguany hem posat en marxa l’acció 13×13, dedicada a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 13: Acció pel clima. Aquest objectiu insta a tots a prendre mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes. L’acció 13×13 és un programa de reforestació del Bosc Romàntic que ha donat l’oportunitat als visitants de plantar el seu propi arbre en Parc Samà.

Els 300 plançons utilitzats d’alzina (Quercus ilex), surera (Quercus suber), cedre de l’atles (Cedrus atlantica) i pi silvestre (Pinus Sylvestris), multipliquen per 13 els 23 arbres caiguts al parc per les tempestes en 2019.