Botànica: Parc Samà es posa maco

Com us avançàvem fa uns dies, a Parc Samà estem treballant per tornar-li l’exuberància botànica que aquest parc es mereix. Un parc que és un jardí històric, que va ser el primer parc d’oci a Espanya. Un parc que té diverses espècies úniques a la península. Un parc declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Un parc que és un jardí botànic i un bosc.

Comptem amb set arbres monumentals declarats per la Generalitat de Catalunya entre els quals es troben grans exemplars de xiprer mediterrani (Cupressus sempervirens), cedre atlàntic (Cedrus atlantica) o roures (Quercus robur). Les seves grans dimensions impressionen al visitant i la seva ombra ens apaivaga a l’estiu.

Al parc hi ha al voltant de vuit-centes palmeres d’unes deu espècies diferents. Entre elles hi ha la palmera canària (Phoenix canariensis) i la datilera (Phoenix dactylifera) que, malauradament, pateixen la plaga de l’escarabat morrut. D’aquestes hem hagut de talar més de vuitanta i estem tractant la resta per salvar-les.

Entre les altres palmeres, destaquen la palmera de ventall mexicà (Washingtonia robusta) i la palmera de dàtils del Senegal (Phoenix reclinata). A més, tenim molts exemplars de margalló (Chamaerops humilis), l’única espècie de palmera autòctona de la zona i que està protegida a Catalunya.

Parc Samà - Un caos eleganteNo podem ignorar l’imponent cedre dels pantans (Taxodium distichum), les arrels del qual viuen dins el llac i que les seves fulles canvien de color al llarg de l’any. Aquest espectacular arbre fa més de 20 m i prové del sud-est dels Estats Units, el que el converteix en un exemplar molt rar a la península.

Existeixen moltes altres espècies botàniques com els plataners, castanyers, til·lers, acàcies, pins, magnòlies i mimoses; i plantes enfiladisses com la glicina o la buganvilia. Totes aquestes espècies converteixen Parc Samà en una experiència botànica molt diversa, un caos elegant.

En aquests moments estem plantant nous arbres, plantes i també flors, per omplir de color el parc i rebre la primavera com es mereix. Pots trobar més informació sobre les espècies botàniques al nostre web. T’animem a venir a conèixer les nostres espècies, compartir-les a les xarxes socials (ens pots trobar a Instagram, Twitter i Facebook) usant l’etiqueta #uncaoselegante.

Feu un comentari