Christmas Garden Market: La màgia Nadalenca arriba al Parc Samà amb un mercat de proximitat

Christmas Garden Market: La màgia Nadalenca arriba al Parc Samà amb un mercat de proximitat

Després dels bons resultats del ‘Samà Slow Market‘ al mes d’agost, els gestors del jardí històric i el teixit comercial de Cambrils tornen a unir esforços en el ‘Christmas Garden Market’.

El ‘Christmas Garden Market’ tindrà lloc al Parc Samà amb prop de trenta ofertes de comerç local durant 16 dies del 18 al 30 de desembre -excepte el 24 i 25-, i del 1 al 5 de gener. Novament, l’objectiu és dinamitzar l’economia de proximitat i mostrar la importància del consum local i la producció sostenible, a més de ser un exemple dels beneficis de la col·laboració publico-privada en temps de crisi per generar oportunitats.

Un esdeveniment a l’aire lliure des d’un enfocament de compra responsable i sostenible

El ‘Christmas Garden Market‘ del Parc Samà s’ha inspirat en els Christmas Garden que es realitzen en altres jardins botànics d’Europa; es tracta d’un esdeveniment a l’aire lliure en plena natura que ofereix als visitants dues visites màgiques ambientades, -mitjançant so i il·luminació singular-, en l’atmosfera nadalenca on podran adquirir els seus regals des d’un enfocament de compra responsable i sostenible als comerciants ‘de casa’. Al matí, de 10 a 14 hores, s’obren les 14 hectàrees de jardí històric i el seu itinerari circular de 3,5 quilòmetres, mentre que a la tarda / nit, de 17 a 21 hores, estaran disponibles quatre hectàrees amb un itinerari de 1,5 km.

La iniciativa s’emmarca dins de les línies de recuperació econòmica recolzades per l’Ajuntament de Cambrils. La forta caiguda de la facturació de tots els sectors econòmics del municipi s’intenta pal·liar mitjançant accions transversals com aquesta impulsades des del Departament de Promoció Econòmica, el Patronat de Turisme i Cambrils Obert. Les associacions comercials Vila Centre, Unió de Botiguers i Xarxa de Port col·laboren en la idea del ‘Christmas Garden Market’, que rep el suport d’altres empreses com Yzaguirre, Mercedes-Benz Autolica, Sant Miquel, Comaigua, Aneto, Secomsa, Celler Rosell Mir, XL Produccions i Flors Els Pins.

I Chrismtas Garden Market 2020

“El turisme ha estat el més afectat de tots els grans sectors econòmics per la pandèmia; Cambrils, com a destinació turística, segueix fent un enorme esforç per aplicar mesures de salut i reduir al mínim les repercussions sobre els viatges i el comerç… No obstant això, els visitants han baixat i la major part de les empreses de Cambrils estem intentant minimitzar les pèrdues i mantenir les empreses vives”, exposa Francesc Xavier Castillo, CEO de DNA Turisme y Oci, l’empresa que gestiona el Parc Samà. 

De nou, la filosofia del ‘Christmas Garden Market‘ passa per un ambient atractiu, en aquest cas banyat per la màgia del Nadal, on productes i comerciants locals es troben amb els seus clients en un jardí espectacular. Una experiència diferent de consum en la qual es trenca la rigidesa de l’oferta convencional i es proposa un retorn a un consum sostenible i sense presses, en plena comunió amb la natura. Els dies de mercat fix són el 18, 19, 20, 26, 27 de desembre i el 1,2 i 3 de gener, la resta dels dies hi haurà oferta d’alguns comerços locals.

Els organitzadors han adaptat, com el passat agost, un estricte protocol de seguretat. El ‘Samà Slow Market’ va resultar exemplar en el compliment del protocol de salubritat i les recomanacions de Protecció Civil, amb zero incidències tot i la gran afluència de públic.