Concurs de relats: Com canviar el món a través dels ODS

Com podríem canviar el món a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible? ¿Quina història inventaries per plasmar-ho? Com ho il.lustraries: Amb un dibuix, una fotografia o un collage?

Parc Samà posa en marxa el concurs de relats ‘Com canviar el món a través dels ODS‘, basat en la redacció d’un relat acompanyat d’una il·lustració i dirigit als centres públics, concertats i privats d’Educació Primària, Secundària i Batxillerat de la província de Tarragona

Des del Parc Samà participem des de fa temps en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la crida universal a l’acció iniciada per l’ONU el 2015 per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar la vida i les perspectives de les persones a tot el món.

Al parc s’organitzen accions especials, entre les quals destaca l’última relacionada amb l’ODS 13, ‘Acció pel Clima’ que insta a tots a prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

L’objectiu principal és aprendre sobre el desenvolupament sostenible d’una manera divertida i veure que es pot contribuir a transformar el nostre entorn a través de les accions més quotidianes. També volem donar a conèixer els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS per a la consecució de l’Agenda 2030 i contribuir a un món millor per a tothom.

Tema del concurs

El relat ha de girar al voltant dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, que van des de l’eliminació de la pobresa fins a la lluita contra el canvi climàtic, l’educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats . Consulta a la seva pàgina web tots els detalls dels objectius.

És important identificar els gestos habituals o accions quotidianes que cada persona pot dur a terme i que contribueixen a transformar el món per construir un planeta millor. L’objectiu és subratllar la idea que tots podem actuar i podem canviar el món. L’important és actuar ara.

Com participar

Cada centre educatiu podrà presentar un relat acompanyat d’una il·lustració per classe, de tantes classes com consideri oportunes. Es pot participar en el concurs des del 15 de febrer fins al 16 d’abril 2021.

La presentació ha de seguir el format A4 i escrit a ordinador. La informació a incloure és la següent en el format indicat:

1. ODS sobre el qual es basa el relat, gran, visible i a l’esquerra del full.
2. Classe (Nivell i lletra / nom de classe)
3. Col·legi
4. Títol
5. Relat: Text mínim 200 paraules i màxim 400
6. Recursos gràfics: Il·lustració, dibuix, collage

Cadascun dels centres participants haurà d’enviar el seu document en format PDF a la següent adreça electrònica malonso[@]dna.es amb:

  • Assumpte: Concurs Parc Samà “Com canviar el món a través dels ODS”
  • El nom del centre escolar
  • Classe

Premis

S’atorgaran 3 classes guanyadores en base a 3 categories definides pel nivell educatiu: Educació primària, Educació secundària i Batxillerat. Cadascuna de les redaccions presentades representa a tota la classe de manera grupal i el premi serà per a tota la classe.

La selecció dels tres millors treballs per a cadascuna de les tres categories (Educació Primària, Secundària i Batxillerat) es triarà entre els dies següents a la finalització del concurs, entre el 19 d’abril i el 23 d’abril. Les classes guanyadores seran contactades després del 23 d’abril, pel departament d’educació ambiental del Parc Samà per correu electrònic.

El premi consisteix en entrades gratuïtes per a les tres classes guanyadores, en cadascuna de les tres categories (Educació Primària, Secundària i Batxillerat) en dates  del 26 d’abril al 21 de juny de 2021.

Si tienes dudas, puedes contactar con el Departamento de Educación Ambiental de Parc Samà en la siguiente dirección de correo electrónico: malonso[@]dna.es