Creix la família de tortugues mediterrànies a Parc Samà

Comencem molt contents la tardor! Al juny passat van néixer les primeres cries de les Tortuga Mediterrània que viuen al Parc Samà i fa poc hem localitzat nous exemplars. Avui hem visitat a les noves cries d’aquesta espècie amenaçada i comprovat el bon estat de salut de la família.

Una especie en peligro de extinción

Aquesta espècie, Testudo hermanni hermanni, està catalogada en perill d’extinció a la península i des de 2019 Parc Samà col·labora amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) per a ajudar en la seva cura i reproducció.

Continuem treballant per a col·laborar amb més programes de conservació i creiem en la seva capacitat per a desenvolupar plans de conscienciació i educació ambiental, per això aquesta és una de les instal·lacions que s’inclouen en el material educatiu del parc per a les visites escolars. De fet, van ser els alumnes de 1r i 2n curs de primària de l’escola de Pompeu Fabra de Reus els qui ens van ajudar a trobar les primeres cries Gràcies de nou!