Dia Mundial dels Animals: Novetats en els programes de conservació de tortuga mediterrània i eriçó morú

Avui es celebra el Dia Mundial dels Animals! Paons, daines, ocells exòtics, oques, tortugues, ànecs, gallines, eriçons… El Parc Samà és la llar de moltes espècies i la nostra principal missió és assegurar el seu benestar i conservació, per això col·laborem amb diverses organitzacions i projectes dedicats a la cura d’espècies amenaçades.

Al 1929 i per iniciativa de l’Organizació Mundial de Protecció Animal, el 4 d’octubre es va declarar el Dia Mundial dels Animals amb l’objectiu de generar una solució al problema de les espècies en perill d’extinció.

Nou terrari per a les cries de Tortuga Mediterrània

Aquesta espècie, Testudo hermanni hermanni, està catalogada en perill d’extinció a la península i des de 2019 col·laborem amb el Centre de Recuperació d’Amfibis y Rèptils de Catalunya (CRARC) per a contribuir al reforç de la població.

Seguint les seves indicacions, hem preparat aquest terrari per a les cries amb l’objectiu de mantenir-les calentes per a evitar la hibernació aquest primer any de vida, així aconseguiran créixer més i reduir la mortalitat. Ja les pots observar a un espai que hem habilitat per a elles.

Reforç de la població d’eriçó salvatge

Hem rebut un nou exemplar d’eriçó clar! Des de l’any passat, vam col·laborar amb Galanthus i la Fundació Barcelona Zoo al projecte de reforç de la població d’eriçó salvatge. Aquesta espècie silvestre, Atelerix algirus, és una per a les quals el Parc Samà és el seu hàbitat ideal.

El nostre objectiu: Conservació i recuperació del parc

A més d’aquestes actuacions, durant els últims anys, Parc Samà s’ha adherit a diverses iniciatives, com Climate Change Alliance of Botanic Gardens o el Pacte Mundial de Nacions Unides, per a integrar els seus principis al pla d’actuació del parc i involucrar-nos en projectes cooperatius que contribuiran a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), entre ells, promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres i frenar la pèrdua de la biodiversitat.

Comptem també amb reconeixements que acrediten i reconeixen els esforços en la conservació i recuperació del parc, la qualitat i orientació de la seva oferta cap al visitant familiar així com el seu contingut cultural i natural: La pertinença a la Itinerari Europeu de Jardins Històrics, la certificació de turisme familiar del Club de Producte de Turisme Familiar de la Secretària d’Estat de Turisme juntament amb la Federació Espanyola de Famílies Nombroses; la d’Art i Cultura de l’Agència Catalana de Turisme, i la certificació Travel Guau que acredita al parc com a espai d’excel·lència per a la visita amb mascotes.

Gràcies a tots els nostres seguidors i visitants, per formar també part d’aquesta família i ajudar al fet que continuem millorant Parc Samà!