CELEBREM EL DIA INTERNACIONAL DELS BOSCOS

A Parc Samà ens sumem per celebrar el Dia Internacional dels Boscos que organitza cada 21 de març l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura per conscienciar a la societat de la importància de la cura i la sostenibilitat dels boscos.

Aquest any el missatge amb el qual treballen és el de donar a conèixer els beneficis que tenen els boscos en zones urbanes com a ciutats, amb l’objectiu d’implicar i fomentar el compromís de poblacions senceres i fins i tot arribar a les institucions públiques per crear entre tots ciutats més sostenibles.

Ciutats sostenibles, quins beneficis ens donen els boscos?

Tots sabem que estar envoltat de naturalesa és un privilegi, però què passaria si portem la natura a les nostres ciutats? Com ens sentiríem si creuéssim avingudes llarguíssimes amb arbres als costats? Quin efecte tindria en el medi ambient si construíssim pisos amb arbres al terrat? No ens n’adonem, però fins i tot la ciutat més petita viu subjecta a la contaminació o l’escalfament global, entre molts altres determinants.

I llavors, com ens ajuden els arbres en tot això?

? Els arbres ens ajuden a reduir les repercussions del canvi climàtic

? Una bona col·locació dels arbres fa que el clima es refredi i per tant redueix la utilització d’aires condicionats

? Els arbres ens ajuden a eliminar toxines en l’aire i en l’aigua

? També ens fan de barrera acústica a les nostres llars respecte les vies transitades per cotxes

? Els boscos proporcionen hàbitat i protecció per a moltes espècies d’animals

? Les zones naturals generen turisme a la ciutat i per tant un augment en l’activitat econòmica

? Finalment també brinden a les persones de zones verdes on poder realitzar reunions socials i com a conseqüència proporcionen felicitat

Us animem a que visiteu la pàgina web de la FAO perquè pugueu completar tota aquesta informació ja que resulta una part molt important en les nostres vides.

Plantem per sumar

Washingtonia filiferaA Parc Samà som conscients de la importància dels beneficis que ens brinden els boscos, és per això que estem molt orgullosos de la nostra gran col·lecció d’arbres monumentals, palmeres i arbres exòtics, i tota la diversitat entre espècies arbòries i altres arbustos i flors, aquí pots veure alguns exemples.

Nosaltres, per a aquest dia tan especial hem volgut fer que la família d’espècies botàniques creixi, així que hem aprofitat per plantar tres arbres, més concretament tres Populus Nigra o Àlbers Negres.

Aquest arbre, de la família de les Salicàcies i d’origen Asiàtic-Europeu, pot arribar a una altura d’uns 30 metres i amb els anys adquireix un tronc molt prominent, entre les seves propietats hi ha la de guarir úlceres, depurar i fins i tot astringir.

Els podreu trobar al passeig que va de la taquilla a la Casa-Palau, just al costat de la Font de les Petxines. Encara són petits, però us animem a que els feu un ull cada vegada que vingueu al parc i així podreu formar part de la seva evolució!

 

Categories Sense categoria