EL PARC SAMÀ ÉS UN JARDÍ HISTÒRIC ENTRE ALTRES RAONS PER LA VARIETAT I UNICITAT DE LES SEVES ESPÈCIES BOTÀNIQUES

Algunes d’aquestes espècies les trobem passejant al voltant del seus principals elements arquitectònics i decoratius.

Árboles monumentales

Palmeras y especies exóticas

Otras especies arbóreas

Flores, plantas trepadoras y arbustos

El passeig principal d’entrada, en front a la façana de la casa, està format per dues fileres de plataners (Platanus orientalis) de més de 20 metres d’alçada.

A ambdós costats hi ha plantacions de mandariners ordenades geomètricament en quadrat.

A la dreta del camí es pot veure un grup de roures (Quercus robur) de grans dimensions.

Castanyers de índies y palmera de California

Davant la casa i al voltant de la seva plaça existeixen arbres centenaris com un til·ler (Tilia cordata) i diversos castanyers de índies (Aesculus hippocastanum) acollint la font de les conxes, on floten nenúfars (Nymphaea alba). Al voltant de la font hi ha parterres amb altes palmeres (Phoenix canarensis) rodejades de grups de margallons (Chamaerops excelsa i Chamaerops humilis) i alguna palmera de California (Washingtonia filifera).

També es pot apreciar, junt a un banc-Baviera de mabre, dos bons exemplars de iuques brasileres (Manihot esculenta).

 A LA DRETA DE LA CASA SOBRESURT UN EXEMPLAR DE PALMERA DE DÀTIL (PHOENIX DACTYLIFERA) D’UNS 25 METRES D’ALÇÀRIA.

També destaquen un parell de palmeres de ventall mexicanes (Washingtonia robusta) i una palmera de dàtil silvestre (Phoenix reclinata).

Brahea armata

Palmeres canàries

A la façana posterior de la casa, a ambdós costats de la font-sortidor de ferro colat, dos bells exemplars de palmeres canàries (Phoenix canariensis). A l’esquerra, un exòtic parterre amb grups de margallons de totes classes on destaquen un tipus de palmera poc comú denominat palmera blanca o blava (Brahea armata) i una palmera de dàtil (Phoenix dactylifera).

Un xiprer de més de 30 metres

El camí central està vorejat de palmeres de diverses classes entre les que sobresurt un xiprer (Cupressus sempervirens) de més de 30 metres d’alçada.

Pins singulars

Al final del camí hi ha un grup de ceres (Cedrus deodara) d’exemplars altíssims. Abans d’arribar al Llac, sobresurten quatre pins singulars: dos Pinus halepensis i dos Pinus pinea, de 20 metres.

Cedrus deadara

LA ILLA JUNT AL PONT QUE DONA AL CANAL CONTÉ UN EXEMPLAR DE XIPRER DELS PANTANS (TAXODIUM DACTARA)

espècie originària del sudest dels Estats Units.

 

Molt bell i de rara espècie a Espanya, d’uns 20 metres d’alçada, les seves fulles caduques, de color grogós a la primavera, verd a l’estiu i vermell a la tardor, li fan fer, potser, l’arbre més exòtic del parc, ja que la seva raresa radica en què les seves arrels creixen i viuen dins l’aigua.