El nostres faisans daurats ja formen part de l’European Studbook EBS

Aquesta tardor el Parc Samà està d’enhorabona. Els nostres faisans daurats adherits al projecte europeu EP5000 passen a formar part d’un altre projecte de cria,  l’European Studbook, ESBPromogut i organitzat per l’EAZA European Assiociation of Zoos and Aquaria, aquest projecte té com a objectiu conservar de manera saludable la població de faisà daurat en captivitat protegint també la seva salut genètica.

Un nou pas per consolidar al Parc Samà com a institució zoològica

Poder participar en un European Stubook, ESB, és una cosa positiva, il·lusionant per a nosaltres i que ens ajuda a avançar com a institució zoològica per què treballarem activament en un programa que actua per a proporcionar un futur a aquelles espècies animals més vulnerables, com el faisà daurat, on a través de l’educació i el treball de conservació in situ podem contribuir a estabilitzar els seus hàbitats naturals i fixar la seva població.

Actualment a les nostres instal·lacions tenim quatre exemplars mascles de Chrysolophus pictus. Tenim previst incorporar en breu una o dues femelles certificades de raça pura que satisfacin les necessitats de el projecte, amb la intenció d’incrementar el nombre d’individus.

Des del Parc Samà estem encantats amb l’oportunitat de formar part d’aquest prestigiós programa de conservació. Enforteix encara més la nostra capacitat per desenvolupar plans de conscienciació i educació ambiental.

Categories Sense categoria