Fauna: La família Parc Samà creix

Parc Samà deu el seu nom de parc a la passió per la naturalesa del seu promotor, Salvador Samà i Torrents, II Marquès de Marianao. La seva afició el va convertir en col·leccionista d’animals portats de diferents llocs. Va dotar el parc de pavellons i gàbies on hi havia faisans, lloros, llops, micos, cocodrils, una pantera i fins i tot un ós, paons, llames del Perú, guacamais, marabús, orenetes, cignes, estruços, periquitos i bells aquaris que completaven la fauna de Parc Samà.

Amb l’afany de fer un homenatge a la fauna de l’Amèrica Central, Parc Samà acaba d’inaugurar l’Aviari Marianao, que compta amb 30 exemplars de 6 espècies diferents de psitàcides entre les que comptem amb cotorres de galta verda (Pyrrhura molinae), cotorres jandaya (Aratinga jandaia) o l’amazones de front blanc (Amazona albifrons). Aquestes espècies viuen en un hàbitat cuidat al detall per garantir la seva comoditat construït en l’antic pavelló dels cérvols al qual, després del període d’aclimatació de les aus, els clients podran entrar, veure’ls de prop i sentir-se com si estigués en un bosc de palmeres d’una illa del Carib. Demana informació a la Taquilla per saber els horaris dels passis.

Fauna: La família Parc Samà creix
Vine a conèixer la nova fauna de Parc Samà

L’antiga lloreria, al costat de la Torre Mirador, s’ha habilitat per allotjar 2 guacamais blau i groc (Ara ararauna) que es poden admirar des de l’exterior.

A més d’aquestes espècies de psitàcides, també comptem amb nous exemplars anàtids: ànecs corredor indi (Anas platyrhynchos) i ànec petit mignon, que s’uneixen a les existents collverds (Anas platyrhynchos). Els nous ànecs estaran un temps aclimatant al nou hàbitat en el dormidor de les anàtides, però aviat els podrem veure passejant pel parc.

No podem oblidar els paons (Pavo cristatus) que ja són l’habitant més antic de Parc Samà i que podem veure en diferents punts, desplegant les seves boniques cues.

Una altra novetat del parc és que s’ha habilitat part del bosc romàntic per crear un recinte per a 10 daines (Dama dama), un cèrvid endèmic de zones del mediterrani oriental i que va ser introduït a Occident en una etapa històrica antiga.

Així doncs, la família Parc Samà ha crescut. Pots trobar més informació sobre les aus al nostre web. Vine a conèixer el Aviari Marianao i visitar el Bosc dels Daines.

Feu un comentari