Festa dels falciots – L’esdeveniment ornitològic del Camp de Tarragona al Parc Samà.

Aquest esdeveniment pretén apropar l’ornitologia a totes les persones que visiten el Parc Samà. i en especial, als més menuts perquè són qui en un futur hauran de saber protegir el nostre entorn natural.  Per això totes les activitats programades al Parc Samà van especialment adreçades a tota la familia.

Els mesos d’abril i maig són molt especials pels amants del ocells, doncs es produeix un gran canvi al nostre entorn: els ocells que han passat l’hivern entre nosaltres mica a mica van marxant i comencen a arribar totes aquelles espècies que venen al nostre país a reproduïr-se entre elles els falciots.

Per això els falciots són uns bons representants dels ocells migradors i estivals, que són els protagonistes d’aquest esdeveniment. Gran consumidors de mosquits, mosques i altres invertebrats molestos són especialment gregaris i habiten als nuclis urbans sobrevolant a gran velocitat.

Aquest esdeveniment está organitzat per tres entitats: l’associació CEN, la Fundació Plegadis i Birding Catalunya amb el suport del Parc Samà.

Al Parc Sama els dies 18 i 19 de maig organitzem un cap de setmana ornitològic on es realitzaran aquestes activitats:

Dissabte 18 de maig de 2024:

De 10:00h a 13:00h: tallers ornitològics per a tota la família.

Al cor del Parc Samà i envoltats d’arbres centenaris, podreu gaudir d’un taller ornitològic pensat per a tota la família. Coneixerem quins són els ocells més grans i els més petits de Catalunya, aprendrem perquè serveixen els becs de cada ocell, veurem com són els ous de diferents espècies i gaudirem aprenent moltes curiositats sobre aquests preciosos animals emplomats, mentre escoltem de fons la merla, la griva o el raspinell.

Una activitat pensada pels més petits de la casa!

Diumenge 19 de maig de 2024:

De 10:00 h Visita ornitològica guiada pel parc- Coneguem els ocells del Parc Samà.

De 12:00h amb Visita ornitològica guiada pel parc- Coneguem els ocells del Parc Samà.

A les 13:00 h – Alliberament d’ocells recuperats, al Parc Samà, amb el cos d’agents rurals.

Les activitats no requereixen inscripció prèvia i són activitats gratuïtes amb l’entrada al Parc Samà.

No t’ho perdis!