…I LA FAMÍLIA DE TORTUGA MEDITERRÀNIA CONTINUA CREIXENT

Una altra tardor més hem localitzat noves cries de tortuga mediterrània en les nostres instal·lacions. Però enguany han estat nou nounades!

A l’octubre de 2019 vam començar aquest projecte per a la recuperació de tortuga mediterrània a Catalunya, amb l’objectiu de restablir la seva població en aquest territori a través de la reproducció en captivitat, participant com a instal·lació col·laboradora del Departament de Territori i Sostenibilitat, en col·laboració amb el C.R.A.R.C. de Masquefa (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya). Llavors vam arrencar amb nou exemplars i ara, en 2022, ja tenim vint-i-tres.

Aquest èxit es deu principalment al Pla de benestar i enriquiment ambiental dissenyat al Parc Samà, l’objectiu principal del qual és promoure i afavorir el benestar dels nostres animals en general, i de les nostres tortugues mediterrànies en particular. Quan s’afavoreix les seves condicions ambientals, potenciem el funcionament eficaç del seu sistema biològic, incrementant així la viabilitat de les posades.

Estem molt contents i continuarem treballant per a millorar el benestar de les nostres tortugues.