L’Itinerari Europeu de Jardins Històrics cap al reconeixement del valuós patrimoni dels jardins històrics

El Parc Samà està orgullós de formar part de l’associació cultural sense ànim de lucre Itinerari Europeu de Jardins Històrics (IEJH). Aquesta iniciativa va ser impulsada fa tres anys per l’Ajuntament de Lloret de Mar, l’Ajuntament d’Aranjuez (a través de la Fundació Aranjuez Paisatge Cultural) i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona.

Des de llavors, l’Itinerari treballa per a donar a conèixer els jardins històrics, promoure l’intercanvi de bones pràctiques i desenvolupar activitats culturals i turístiques que es desenvolupin en el territori on es troben.

Avui l’associació compta amb 31 jardins membres d’Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Geòrgia i Polònia. A més, compta amb un comitè científic, compost per 12 prestigiosos acadèmics i científics de set països diferents, i les universitats col·laboradores de Girona, Barcelona i Lisboa.

El 8 d’octubre el Itinerari Europeu de Jardins Històrics (IEJH) defensarà la seva candidatura per a convertir-se en Ruta Cultural del Consell d’Europa Des de Parc Samà volem enviar tot el nostre suport per a aconseguir-lo!

“Les Rutes Culturals del Consell d’Europa són una invitació a viatjar i descobrir el ric i divers patrimoni d’Europa, unint a persones i llocs en xarxes d’història i patrimoni compartits. Posen en pràctica els valors del Consell d’Europa: drets humans, diversitat cultural, diàleg intercultural i intercanvis mutus a través de les fronteres” (Rutes Culturals del Consell d’Europa, 2020).

La certificació “Ruta Cultural del Consell d’Europa” és garantia d’excel·lència, i el IEJH pretén aconseguir aquest esment com un mitjà per a reconèixer el valor històric, artístic, social i natural dels jardins històrics.