Laberint dels objectius de desenvolupament sostenible

Obert des de juny fins a mitjan octubre

Un lloc per a perdre’s, aprendre i contemplar


Els laberints en jardineria daten del segle XVI. Al principi no tenien l’objectiu de confondre, però a mesura que es realitzaven en jardins es van dissenyar perquè el visitant pogués perdre’s, aprendre i contemplar. Gaudeix del recorregut, no hi ha pressa. Hi ha cinc sortides al llarg de l’itinerari, quatre d’escapada i la meta final davant de l’Estàtua d’Hèracles que personifica el triomf del valor i el coratge de l’heroi.

Hi ha pistes en forma de senyals amb preguntes per a trobar la sortida, no són complicades, si has visitat al detall el parc sabràs respondre-les. Pots descansar a la plaça del cocotero, situada al centre de laberint, plantat l’any 2017 amb motiu del Dia Mundial del Turisme, dins dels actes de l’any del Turisme Sostenible de l’Organizatció Mundial del Turisme.

Els objectius de desenvolupament sostenible

En 2015, l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seves societats emprenguin un nou camí amb el qual millorar la vida de tots, sense deixar a ningú enrere.

L’Agenda compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, per la qual cosa al llarg del recorregut del Laberint hauràs de passar per ells per a trobar la sortida.

Agenda 2030

El 25 de setembre de 2015, els líders mundials van adoptar un conjunt d’objectius globals per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té metes específiques que han d’aconseguir-se en els pròxims 15 anys. Per a aconseguir aquestes metes, tothom ha de fer la seva part: els governs, el sector privat, la societat civil i persones com tu.

Coneix a la família de Parc Samà

Espècies botànicas a Parc Samà

Laberint Vegetal dels ODS

Un
jardí
amb memòria

Creiem en el turisme sostenible i responsable
Protegim la memòria, el patrimoni i el medi ambient
Compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Parc Samà està reconegut amb el Segell de Turisme Familiar
Unim esforços amb diferents iniciatives i entitats