Neix la primera cria de tortuga mediterrània en Parc Samà!

Al Parc Samà estem d’enhorabona: dins les nostres instal·lacions ha nascut la primera cria de tortuga mediterrània. En condicions naturals, la incubació dels ous de Testudo hermanni hermanni dura entre 90 i 124 dies, és per aquest motiu que creiem que la cria de tortuga va eclosionar en algun dels mesos de finals de l’hivern i ha passat part de l’hivern dins del niu; ara amb la calor de la primavera s’ha activat i l’hem pogut veure caminar i menjar sense problemes.

Volem agrair als alumnes de 1r i 2n curs de primària de l’escola de Pompeu Fabra de Reus, els qui ens van ajudar a trobar-la, ja veieu el petita que és!

Pla de Conservació de la tortuga mediterrània

Des que l’octubre de 2019 vam començar amb el Pla de Conservació de la tortuga mediterrània participant amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i en col·laboració amb el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), aquesta és la primera cria que neix a la nostra instal·lació. Ara és molt petita, mesura uns 5 cm. i l’hem ubicat en una zona especial perquè estigui més protegida, però aviat es convertirà en un exemplar fort i robust com els seus progenitors.

Esperem que a partir d’ara, comencem a veure més naixements i així poder complir amb el nostre objectiu de contribuir al reforç de la població d’aquesta espècie autòctona fortament amenaçada.