PARC SAMÀ, RECONEGUT COM A PROVEÏDOR SOSTENIBLE PER TUI I ALINEAT AMB ELS CRITERIS DE SOSTENIBILITAT TURÍSTICA DEL GSTC

El Parc Samà acaba de rebre el “Diploma de Proveïdor Sostenible” pel seu compromís amb la sostenibilitat turística i el seu esforç en la implementació de bones pràctiques en turisme responsable.

Aquest mes de novembre de 2022, després d’aprovar l’Avaluació de Sostenibilitat de TUI per a Proveïdors de Tours, Activitats i Transport, basats en els criteris del Consell Mundial de Turisme Sostenible, GSTC (organisme d’acreditació global per a programes de Certificació en Sostenibilitat Turística), el Parc Samà ha obtingut el diploma que el certifica com a Proveïdor Sostenible.

El Parc Samà a través de la seva empresa gestora, DNA, segueix molt compromès amb el desenvolupament d’un turisme responsable. Amb aquest objectiu porta aplicant mesures de sostenibilitat real, econòmica, social i ambiental des de l’inici de la seva actual gestió, i continua avançant en la implementació d’accions per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’estratègia que impregna totes les seves actuacions des del 2017 posa en valor els recursos naturals i culturals, generant ocupació de qualitat amb població local i abordant els grans reptes de desenvolupament marcats per Nacions Unides.

Jardí històric i parc zoològic, Parc Samà està certificat amb nombroses normes. D’una banda, forma part de l’Itinerari Europeu de Jardins Històrics que atorga el Consell d’Europa dins del programa d’Itineraris Culturals i, d’altra banda, com a institució zoològica, col·labora amb altres organitzacions conservacionistes locals, regionals, nacionals i europees per a la millora i protecció de la fauna salvatge, alhora que contribueix a la conservació de la biodiversitat del planeta.

També, aquest mes de novembre, amb la idea de millorar en sostenibilitat i participar de manera més activa en la sostenibilitat empresarial mundial, el Parc Samà ha implementat un canvi en el seu nivell de participació en el Pacte Mundial de l’ONU, passant de la categoria de “signant” a la de “participant”. Aquest nou nivell suposa una major implicació en el compromís de crear models empresarials sostenibles per a transformar el món.