Comença el pla de cria en captivitat de tortuga mediterrània a Parc Samà

El parc participa en el pla de recuperació de tortuga mediterrània com a instal·lació col·laboradora del Departament de Territori i Sostenibilitat i en col·laboració amb el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (C.R.A.R.C.) de Masquefa.

Els responsables del programa de conservació de tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni) han fet el lliurament i solta de nou exemplars que formaran part de l’estoc reproductiu del Parc Samà per a la cria en captivitat de la tortuga mediterrània .

S’han lliurat tres trios reproductius, formats per 3 mascles i 6 femelles. S’espera que la instal·lació doni aviat els seus primers fruits  en forma de nous exemplars d’aquesta espècie que figura en el catàleg nacional d’espècies amenaçades, i on la població peninsular s’inclou com en perill d’extinció.

Amb aquest programa, el parc, enforteix els seus programes de conservació, i la seva capacitat per desenvolupar plans de conscienciació i educació ambiental. La nova instal·lació on s’ha primat el benestar animal s’integrarà en el material educatiu del parc per a les visites escolars.