El Premi Joves Talents Any Albéniz convoca un concurs online per a joves músics

Amics, ens toca quedar-nos a casa ‘La salut és el primer! Tots estem vivint un confinament que és necessari perquè la pandèmia del coronavirus no segueixi estenent-se. Però Parc Samà seguirà al mateix lloc, desitjant tornar a veure-us. I també tenim les xarxes socials per a acompanyar-nos en aquesta situació 😊

Concurs en línia per a joves músics Any Albéniz

El concurs Joves Talents Any Albéniz s’obre a obres del Romanticisme i amplia el termini de participació fins al 15 de juny.

Es manté el premi especial a la Millor Interpretació d’una obra d’Isaac Albéniz, i hi haurà fins a 9 premiats a les millors interpretacions d’una obra de compositor romàntic de preferència.

Per això posarem en marxa el concurs Joves Talents que teníem preparat per celebrar l’Any Albéniz, això sí, versió en línia.

Volem que demostris els teus dots musicals, amb l’instrument que tinguis al teu abast, i que interpretes una obra d’compositor romàntic que prefereixis. Grava un vídeo a la teva casa i comparteix-ho al Facebook, Twitter o Instagram esmentant a @ ParcSamà i amb el hashtag # AñoAlbéniz.

Tria una obra d’un compositor romàntic que prefereixis

El Romanticisme és un moviment cultural que dona prioritat als sentiments enfront de la raó, una manera de sentir i concebre la naturalesa, la vida i l’ésser humà.

A Espanya es va desenvolupar a la fi del segle XIX i primers de l’XX, i va deixar la seva empremta a la literatura, la pintura i la música, també a la jardineria, el parc és un clar exemple de jardí romàntic.

Chopin, Schumann, Mendelsohn, Hensel … Són molts els compositors que es van unir al moviment del Romanticisme. Tria una partitura del què prefereixis i interprétala amb el teu instrument!

Aquí tens alguns enllaços que et poden ajudar:

· Partitures: El Atril i Petrucci Music Library
· Musopen, amb partitures i àudios
· Fons de la Biblioteca de Catalunya
· Isaac Albéniz en el Centre Virtual Cervantes

Una opció pot ser aquesta peça d’Albéniz: Astúries (Llegenda), de la Suite espanyola Op. 47:

Any Albéniz a Parc Samà

Aquest any celebrem el 160 aniversari del naixement del compositor Isaac Albéniz i Pascual, amb nombrosos actes dedicats al romanticisme i la seva influència a la música i el paisatgisme.

BASES DEL CONCURS

1. ENTITAT ORGANITZADORA

La direcció de Parc Samà organitza el primer concurs de música romàntica Joves Talents amb motiu de la celebració de l’Any Albéniz 2020, amb el patrocini d’Onda Cero Tarragona.

2. TEMA I OBJECTIUS

Coincidint amb el 160 aniversari del naixement d’Isaac Manuel Francisco Albéniz i Pascual el 29 de maig de 1860 a Camprodon (Girona), Parc Samà li ret homenatge mitjançant la declaració de l’Any Albéniz.

Es celebraran diferents actes per potenciar el romanticisme en tots els àmbits, especialment a la música i jardineria. Donada la situació actual i per combatre el confinament canviem la previsió i bases del concurs i les activem des de març per a poder concursar en línia.

L’objectiu és estimular els joves perquè posin a prova els seus dots musicals i difondre l’obra dels compositors romàntics.

3. PARTICIPANTS

El Premi Joves Talents Any Albéniz de Parc Samà 2020 convoca línia a joves músics amb un límit d’edat de 16 anys.

4. PROCÉS

INSCRIPCIÓ

Es realitzarà online mitjançant enviament a l’email participa @ parcsama.es. Els interessats han d’especificar el seu perfil en xarxes socials des del qual publicaran el vídeo i adjuntar els següents documents:

☞ Còpia de l’DNI, llibre de família o passaport.
☞ Fotografia mida carnet.
☞ Carta de presentació del participant, d’un familiar o d’un professor de música.
☛ Recorda especificar el teu perfil de la xarxa social Facebook, Instagram o Twitter des de la qual vulguis participar!

A l’inscriure, els concursants cedeixen el material enviat per l’ús que Parc Samà estimi convenient amb motiu de la celebració de l’Any Albéniz.

LLIURAMENT

El participant gravarà al seu domicili un vídeo amb la seva interpretació d’una obra de lliure elecció d’un compositor romàntic i la compartirà en qualsevol d’aquestes xarxes socials: Facebook, Instagram o Twitter. Haurà d’incloure el perfil de @ Parc Samà en la corresponent xarxa, així com el hashtag #AñoAlbéniz.

TERMINIS

El termini límit d’admissió de les sol·licituds serà el 15 de juny de 2020. La segona quinzena es comunicarà la resolució a tots els participants.

5. PREMIS

Es premiaran les 10 millors interpretacions, sent un d’ells un Premi Especial a la Millor Interpretació d’Isaac Albéniz:

★ La Millor Interpretació d’Isaac Albéniz, rebrà 300 € en metàl·lic.

★ Tots els premiats participaran en un concert especial que es realitzarà a Parc Samà, quan les circumstàncies ho permetin, que comptarà amb la presència de l’reconegut pianista internacional Salvatore Spanò.

★  Se’ls lliurarà a més un diploma acreditatiu, un passi de temporada familiar Samalina, vàlid per al 2020, i una cistella amb productes de Parc Samà: Oli de Cambrils, Vermut Yzaguirre, avellanes, mel.

★ També tindran l’oportunitat de participar en un programa especial de Onda Cero Tarragona

6. JURAT

Designat per la direcció del Parc Samà, el Jurat estarà constituït per experts de prestigi en el món de la música a Tarragona. La composició del Jurat es farà pública a la fi de les proves.

#AnyAlbéniz a Parc Samà

Año Albéniz en Parc Samà
Onda Cero Tarragona