Torna el Laberint Vegetal dels ODS!

El Laberint del Parc Samà és un lloc màgic per a aprendre i divertir-se. Per a trobar la sortida, hauràs de resoldre les pistes en forma de senyals amb preguntes sobre els ODS: Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Al 2015 l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seves societats emprenguin un nou camí amb el qual millorar la vida de tots. L’Agenda compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, per la qual cosa al llarg del recorregut del Laberint hauràs de passar per ells per a trobar la sortida.

Un lloc per a perdre’s, aprendre i contemplar

Els laberints en jardineria daten del segle XVI. Al principi no tenien l’objectiu de confondre, però a mesura que es realitzaven en jardins es van dissenyar perquè el visitant pogués perdre’s, aprendre i contemplar. Gaudeix del recorregut, no hi ha pressa. Hi ha cinc sortides al llarg de l’itinerari, quatre d’escapada i la meta final davant de l’Estàtua d’Hèracles, que personifica el triomf del valor i el coratge de l’heroi. Pots descansar a la plaça del cocotero, situada al centre del laberint, plantat l’any 2017 amb motiu del Dia Mundial del Turisme, dins dels actes de l’any del Turisme Sostenible de l’Organització Mundial del Turisme.

Agenda 2030

El 25 de setembre de 2015, els líders mundials van adoptar un conjunt d’objectius globals per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té metes específiques que han d’aconseguir-se en els propers 15 anys.

Laberinto de los Objetivos de Desarrollo Sostenible

Per a aconseguir aquestes metes, tothom ha de fer la seva part: els governs, el sector privat, la societat civil i persones com tu.