Torna el Tren Turístic de Cambrils!

Ja està actiu el Tren Turístic, un imprescindible a la teva visita a Cambrils i amb el qual podràs arribar fins al Parc Samà!

Tots els dijous i divendres fins al 12 de setembre, podràs gaudir del recorregut que comença a la parada de l’Oficina de Turisme, prop del port, i recórrer Cambrils fins al Parc Samà.

A més, el Tren Turístic ofereix altres rutes per a descobrir el barri de la vila, els dimecres ens acosta fins al mercat setmanal de Cambrils que té lloc al Pg. Albert i, de dimecres a diumenge, ens porta fins a la zona de ponent de Cambrils.

Pots comprar la teva entrada per a venir al Parc Samà al Tren Turístic a l’Oficina de Turisme de Cambrils, els preus inclouen l’entrada al parc.

Un jardí botànic construït en 1881

En aquestes 14 hectàrees de naturalesa viuen més de 1.500 espècies de flora i fauna. El Parc Samà és un espai a l’aire lliure enclavat al Baix Camp Tarragonés, entre Cambrils i Montbrió del Camp, i un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya. Va ser construït com a residència estival per a la família d’indians Samà, marquesos de Marianao.

Itinerari Europeu de Jardins Històrics

Protegit com a Bé d’Interès Cultural (BIC) en la categoria de Jardí Històric, Parc Samà pertany a l’Itinerari Europeu de Jardins Històrics. També forma part de l’Aliança per al Canvi Climàtic de Jardins Botànics i de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides, d’aquesta forma es compromet a integrar els seus principis en el pla d’actuació del parc i involucrar-se en projectes cooperatius que contribuiran a la consecució dels ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Modernisme català

El conjunt arquitectònic inclou un palauet, un llac amb ponts penjants i uns jardins concebuts en ple romanticisme, una manera veure el món on els sentiments prevalen per sobre de la raó. Els jardins romàntics es dissenyaven amb la premissa de trencar amb la rigidesa i estructuració del jardí francès i tornar a la naturalesa, mostrant un afany moltes vegades desmesurat pel salvatge i l’exòtic.

Fauna i flora per a descobrir en família

El parc ofereix diferents espais on admirar i interactuar amb una variada vegetació i una col·lecció zoològica en continu creixement: Daines, paons, guacamais, faisans, ànecs, tortugues, eriçons, etc. Un espai amb diferents instal·lacions que vol servir com a font d’inspiració, aprenentatge i un lloc per a un canvi social positiu.