Visites guiades a Parc Samà: Dissabtes i diumenges a les 11h

Tornen les visites guiades al Parc Samà! Tots els dissabtes i diumenges a les 11h vine a conèixer a fons aquest jardí romàntic de la mà d’un guia expert en història.

COMPRAR ENTRADES

Un recorregut d’hora i mitja per a descobrir els secrets del Parc Samà, en el qual explorem els seus racons plens d’història i exuberància. La visita guiada inclou menjar per als animals i una degustació de Vermut.

Un recorregut a fons pel Parc Samà els dissabtes i diumenges a les 11h

Durant la visita guiada, el nostre guia ens explicarà la història del fundador, Salvador Samà, i els seus orígens indians enfront del palau familiar. Va ser ell qui va convertir aquest lloc en un jardí privat d’inspiració colonial.

Al passeig al voltant del llac, coneixereu els detalls de la seva construcció i dels seus autors, Josep Fontseré i del seu llavors ajudant, el genial Antoni Gaudí. Després de recórrer els seus ponts i grutes passarem a veure el Canal i la Cascada.

Durant el recorregut pels ponts i grutes del llac, fins al Canal i la Cascada, parlarem del Parc com a residència temporal dels Samà i també dels seus altres usos al llarg de la història, com el centre de reclutament militar durant la guerra civil.

Però no només parlarem de la història i de l’art, sinó també de paisatgisme, flora i fauna. Considerat com el primer parc zoològic a Espanya, el Parc Samà es compon de diversos ambients que ens transporten a altres èpoques i a altres indrets.

Compromesos amb el desenvolupament sostenible i la conservació d’espècies

Protegit com a Bé d’Interès Cultural (BIC) en la categoria de Jardí Històric, des del Parc Samà hem desenvolupat en els últims anys aliances comunes i projectes  amb institucions que asseguren la conservació d’espècies i el turisme sostenible.

Pertanyem a l’Itinerari Europeu de Jardins Històrics i formem part de l’Aliança per al Canvi Climàtic de Jardins Botànics, així com de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides. D’aquesta manera, ens comprometem a integrar els seus principis en el pla d’actuació del parc i involucrar-nos en projectes cooperatius que contribuexin a la consecució dels ODS: Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Pacto Mundial de Naciones Unidas
alianza Climate Change Alliance of Botanic Gardens

Plans de conservació

El parc compta amb unes instal·lacions per a la recuperació de la Tortuga Mediterrània, en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (C.R.A.R.C.).

L’any passat, el parc va fer un nou pas com a institució zoològica unint-se el projecte europeu EP5000 al programa European Studbook, promogut i organitzat per la EAZA. L’objectiu és conservar de manera saludable la població de faisà daurat en captivitat protegint també la seva salut genètica.

Natura i cultura en família

Gràcies a aquests esforços, ens sentim orgullosos d’haver obtingut en els últims anys diversos reconeixements que acrediten i reconeixen el treball que realitzem en la conservació i recuperació del parc; i la qualitat i orientació de la nostra oferta cap al visitant familiar i el seu contingut cultural i natural.

Aquestes inclouen la certificació de turisme familiar del Club de Producte de Turisme Familiar de la Secretària d’Estat de Turisme juntament amb la Federació Espanyola de Famílies Nombroses; la d’Art i Cultura de l’Agència Catalana de Turisme, i la certificació Dog Vivant que acredita al parc com a espai d’excel·lència per a la visita amb mascotes.

Gràcies

Tot això és possible gràcies a vosaltres, a cada visitant que ve a perdre’s en aquest racó de Cambrils, un jardí botànic ple d’història, art i natura.